Kontaktni podatki: PROLOG  Tržaška cesta 114, 1370 Logatec PROLOG_Logatec
 
PROLOG d.o.o., Logatec   Tržaška cesta 114, 1370 Logatec 
  O nas   Vizija   Kontakt   Kako do nas   Reference   Računalniške novice   Lognet in SLA   Povezave   CX 

 Internetne rešitve

   

 Programi

   

 Računalniška oprema

   

 Prireditve

       

01 759 02 70 

Davčne blagajne     Evidenca delovnega časa     Glavna knjiga     Plače     Računi     eRačuni     POS za trgovine     Logistika     Za obrtnike     info@prolog.si 
         

Uroš OŠTIR

 Razvoj poslovnih aplikacij
 01 759 02 72
 uros@prolog.si
 

Marko KEK

 Pomoč in podpora uporabnikom
 01 759 02 82
 marko.kek@prolog.si

  Fakturiranje storitev in blaga
         
         


 

Davčne blagajne

Nudimo 35% popusta za:

  • novo ustanovljeno podjetje
  • za samozaposlenega
  • za člane obrtne zbornice LOGATEC

programi so skladni z Zakonom o davčnem potrjevanju računov - ZDavPR

 

eRAČUN

eRAČUN
Elektronski računi so del sodobnega poslovanja. Zmanjšujejo materialne stroške, razbremenijo zaposlene (ne na začetku) dolgočasnih opravil in zmanjšujejo napake.

 

On-line PORTIR


Prisotnost na delu - PORTIR

 

 

Fakturiranje storitev in blaga

Program za faktoriranje FA omogoča fakturiranje blaga (brez evidence zalog) in storitev. Možno je uporabljati cenik, cenik za določenega kupca katerega osnova je podpisana pogodba. Program omogoča izdelavo ponudb/predračunov z možnostojo fakturiranja po predračunu, izdelavo avansnih računov z možnostjo izdelave storno avansnega računa. Fakturiranje je možno povezati s knjigo izdanih računov, kamor se avtomatsko prenesejo računi za določeno obdobje.

MODULI:

  • izdelava računov, ponudb, predračunov, avansnih računov,
  • prenosi med ponudbami, avansnimi računi, računi, dobropisi,
  • prenos v davčne knjige, GK,
  • izdelava mesečnih faktur, pogodbe,
  • prenos e e Obliko - eRačun,......
     

UVEDBA MEHANIZMA OBRNJENE DAVČNE OBVEZNOSTI V DOLOČENIH SEKTORJIH V SKLADU S 76.A ČLENOM ZDDV-1
Pojasnilo DURS, št. 4230-356/2009-1, 31. 12. 2009

1. UVOD
Na podlagi 199. člena Direktive Sveta 2006/112/ES z dne 28. novembra 2006 o skupnem sistemu davka na dodano vrednost lahko države članice v posebnih primerih določijo prejemnika dobav kot osebo, ki je dolžna plačati in obračunati davek na dodano vrednost (mehanizem obrnjene davčne obveznosti, v angleškem jeziku »reverse charge mechanism«). Takšen ukrep poenostavlja pravila in preprečuje davčne utaje in izogibanje plačilu davka v določenih sektorjih in pri določenih vrstah transakcij. Z Zakonom o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost – ZDDV-1B (Uradni list RS, št. 85/2009, z dne 30. 10. 2009) je določba prenesena v nov 76.a člen ZDDV-1, podrobnejša pravila o izvajanju tega člena pa so vključena v nov 127.a člen Pravilnika o izvajanju Zakona o davku na dodano vrednost – pravilnik (Uradni list RS, št. 105/09, z dne 21. 12. 2009).

Davčni zavezanci, identificirani za namene DDV, ki dobavljajo blago in storitve iz 76.a člena ZDDV-1, opisane pod točko 2 tega pojasnila, morajo upoštevati, da se pri teh dobavah uporablja mehanizem obrnjene davčne obveznosti. Prav tako morajo davčni zavezanci, identificirani za namene DDV, ki so prejemniki teh dobav vedeti, da morajo obračunati in plačati DDV namesto dobaviteljev blaga in storitev.

Davčni zavezanci, ki opravljajo dobave blaga ali storitev iz 76.a člena, morajo v roku 30 dni od prve dobave obvestiti davčni organ o začetku opravljanja teh dobav.

 

Zanima me

         

Informacijska podpora

Naša glavna dejavnost je informacijska podpora vašem poslovnem procesu. Naše stranke ste vi, srednje velika in majhna slovenska podjetja.
 

 

Gostovanje internetnih strani + CMS

Spletne strani in aplikacije so narejene po vaših navodilih. Trudimo se biti preprosti, da vam olajšamo razumevanje, poenostavimo delo in prihranimo čas.
 

 
         

Vse pravice pridržane PROLOG d.o.o., Logatec © 1990 - 2019 | 26let
Postavitev spletnega mesta, oblikovanje, gostovanje, CMS .....